ZÓNATERVEZÉS
Ahhoz, hogy a konyhatervező az Ön szükségleteinek megfelelő tervet tudjon készíteni, sok információra van szüksége. Ön ezt minél jobban előkészíti, annál gyorsabban kapja a jó tervezési eredményt. Itt van egy pár sarokadat, amire Önnek ügyelnie kell:
A legmodernebb ismeretek szerint tervezett konyhák ma öt zónát tartalmaznak
Élelmiszertárolás
A legmodernebb ismeretek szerint tervezett konyhák ma öt zónát tartalmaznak
Élelmiszertárolás
Itt a használatos eszközöket (élelmiszereket), mint kenyér, reggelihez való kellékek, hűtött élelmiszerek, stb. tárolunk.Tálalás
Használati cikkek mint edények, evőeszközök, apróságok, Tupperware, vágódeszkák, tojásfőző, stb. Itt
vanak elhelyezve.
Mosogatás
A hulladékszétválasztás és tisztítóeszközök itt helyet találnak maguknak.ElőkészítésItt van a konyha fő munkaterülete. Olyan tárolni valók mint a munkaeszközök, segédeszközök, tálkák, fűszerek, ecet/olaj, stb. itt könnyen elhelyezhetők.Főzés / sütés
A főzőkészlet, edények, lábasok és fedelek,sütőkellékek ebben a zónában ideálisan tárolhatók.
Amennyiben ez a zóna az óramutató járásának megfelelően van tervezve (tehát balról jobbra), akkor jobbkezes konyháról beszélünk. Balkezesek esetén a zónákat az óramutató járásának ellentétesen kell elrendezni. Ezek az ismeretek sokszámú technikai vizsgálatból származnak.
Példa egy zónák szerint tervezett jobbkezes L-alakú konyhára:
Melyik konyhaforma az ideális?
A konyhákat különböző formákban tervezik. Egyszerű konyhaformák az egysoros konyhák, az L-alakú konyhák és a kétsoros konyhák. A komplexebb formák, amik több lehetőséget kínálnak, a G-, a sziget- és az U-alakú konyhák.
A konyhai útszakaszok optimális kialakításához, leginkább az U-alakú konyha a megfelelő, ezt a szigetalakú konyha követi. Az egyvonalú és L-alakú konyhák kedvezőtlenek.
Az egysoros konyha is optimálható a DYNAMIC SPACE programunkkal. Ha a konyhája megengedi akkor U-, sziget- vagy G-alakú konyhát válasszon.
A konyha legfontosabb munkaterületei
Minden konyhában van egy fő munkaterület, ami többnyire a mosogató és a tűzhely közé kerül és legalább 90 cm széles. Tárolótér helyes tervezése
Egy jól megtervezett konyha alapvető követelménye a személyes tárolótérszükséglet meghatározása.
Ez a
életstílustól
bevásárlási szokásoktól,
és a főzés gyakoriságától függ. A zónatervezőhöz
A tervezésben segítenek
A mai konyhák már többet kínálnak mint a design. Az új funkciókat és konyhastandardot bármely tervezésnél megvalósíthatja.
Minél többet megtud a knyhatervező az Ön szükségleteiről és kívánságairól, annál jobban figyelelembe tudja ezeket venni a konyhatervezés során. Ezért fontos, hogy a tervezési megbeszélést jól előkészítse.
vanak elhelyezve.
Mosogatás
A hulladékszétválasztás és tisztítóeszközök itt helyet találnak maguknak.ElőkészítésItt van a konyha fő munkaterülete. Olyan tárolni valók mint a munkaeszközök, segédeszközök, tálkák, fűszerek, ecet/olaj, stb. itt könnyen elhelyezhetők.Főzés / sütés
A főzőkészlet, edények, lábasok és fedelek,sütőkellékek ebben a zónában ideálisan tárolhatók.
Zónaelrendezés
Példa egy zónák szerint tervezett jobbkezes L-alakú konyhára:
Melyik konyhaforma az ideális?
A konyhákat különböző formákban tervezik. Egyszerű konyhaformák az egysoros konyhák, az L-alakú konyhák és a kétsoros konyhák. A komplexebb formák, amik több lehetőséget kínálnak, a G-, a sziget- és az U-alakú konyhák.
A konyhai útszakaszok optimális kialakításához, leginkább az U-alakú konyha a megfelelő, ezt a szigetalakú konyha követi. Az egyvonalú és L-alakú konyhák kedvezőtlenek.
Az egysoros konyha is optimálható a DYNAMIC SPACE programunkkal. Ha a konyhája megengedi akkor U-, sziget- vagy G-alakú konyhát válasszon.
A konyha legfontosabb munkaterületei
Minden konyhában van egy fő munkaterület, ami többnyire a mosogató és a tűzhely közé kerül és legalább 90 cm széles. Tárolótér helyes tervezése
Egy jól megtervezett konyha alapvető követelménye a személyes tárolótérszükséglet meghatározása.
Ez a
életstílustól
bevásárlási szokásoktól,
és a főzés gyakoriságától függ. A zónatervezőhöz
A tervezésben segítenek
A mai konyhák már többet kínálnak mint a design. Az új funkciókat és konyhastandardot bármely tervezésnél megvalósíthatja.
Minél többet megtud a knyhatervező az Ön szükségleteiről és kívánságairól, annál jobban figyelelembe tudja ezeket venni a konyhatervezés során. Ezért fontos, hogy a tervezési megbeszélést jól előkészítse.
Zónatervezés DYNAMIC SPACE alapján
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése